Bouwkundig Ontwerpbureau Muntinga is een jong bedrijf opgericht begin 2005. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van kleine en grote bouwprojecten in zowel nieuw- en verbouw als renovatie. Wij werken voor en in samenwerking met particulieren, architecten, bouwkundige bureaus, aannemers en gemeenten.

Bouwkundig Ontwerpbureau Muntinga bestaat uit een groep enthousiaste en kundige adviseurs en tekenaars. Wij leveren hiervoor maatwerk, zijn creatief in onze oplossingen en voelen ons betrokken bij uw project.

Zekerheid van start tot uitvoer

Bouwkundig Ontwerpbureau Muntinga kan u tijdens het gehele bouwproces begeleiden. Van het opstellen tot een creatief en bouwbaar plan, het aanvragen van een omgevingsvergunning, het technisch uitwerken van uw plan, het begeleiden gedurende de bouwperiode tot en met oplevering. Maar ook de begeleiding bij wijziging van een bestemmingsplan, landgoedontwikkeling of de ruimte voor ruimte regeling.

In gesprek met de opdrachtgever

Voorwaarde voor een geslaagd project is het gesprek dat wij aangaan met de opdrachtgever. Bij u thuis of bij ons op kantoor

Voorlopig ontwerp of schetsontwerp

Na een goed gesprek met u waarbij wij uw wensen inventariseren, welke vragen/wensen/verhalen leven er bij u, kunnen wij aan de slag. De eerste idee├źn worden uitgewerkt in een tekening die vaak `schetsontwerp` of `voorlopig ontwerp` wordt genoemd. Het is een goed praatstuk waarbij u uw wensen voor het eerst vertaald ziet in een tekening.

Definitief Ontwerp

Nadat wij er met u uit zijn over hoe het gebouw er uit komt te zien, hoe groot het gebouw wordt en wat voor soort materialen we gaan gebruiken beginnen wij aan een definitief ontwerp. Als de gemeente heeft aangegeven dat het plan past binnen het bestemmingsplan dan is het nu tijd voor de goedkeuring van de welstandscommissie.

Het Welstandsadvies

De tekening wordt voorgelegd aan de welstandscommissie. Deze commissie gaat het plan beoordelen op haar redelijke eisen. Ze kijken of het plan past binnen de omgeving en of het plan architectonisch logisch en helder in elkaar steekt. Soms heeft de commissie opmerkingen die aangepast moeten worden in de tekeningen. Zodra we groen licht hebben van de welstandscommissie is het tijd voor de volgende grote stap. Het aanvragen van de bouwvergunning ook wel omgevingsvergunning genoemd.

start bouw of verbouw

Als de omgevingsvergunning is afgegeven kunt u beginnen met u bouw- of verbouwplannen. De aannemer kan starten met het werk. Desgewenst kunnen wij u begeleiden tijdens de uitvoering van de bouwwerkzaamheden.